logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 276 - Any  XXII - III. ALTRES DISPOSICIONS Divendres, 26 de gener de 2007
Rectorat

7761. RESOLUCIÓ del Rectorat del dia 28 de novembre de 2006 per la qual es fa pública la convocatòria d'ajuts a projectes de recerca.

D'acord amb el que preveu l'article 30.1.s) dels Estatuts i a proposta del Consell de Direcció del dia d'avui, aquest Rectorat ha resolt de convocar ajuts a projectes de recerca dins el programa de foment a la recerca en els termes següents:

1. Objectiu

Aquesta convocatòria té com a objectiu estimular la formació de grups de recerca nous i ajudar a consolidar els grups de recerca de recent formació, per donar suport a aquells projectes que no disposen de fons provinents d'institucions públiques o privades durant l'any 2007.

La convocatòria té la intenció d'atendre, amb prioritat, les propostes dels equips d'investigació precompetitius amb l'objectiu que aquests equips es consolidin i puguin participar en convocatòries de concurrència competitiva europees, nacionals o autonòmiques.

Així mateix es preveu la possibilitat d'ajuts a grups que momentàniament han deixat de tenir finançament per a la seva recerca.

2. Requisits dels sol·licitants

Hi ha dues modalitats:

2.a) Estímuls a la formació de grups

  1. Poden demanar ajuts els professors de la UIB que vulguin dur a terme un projecte de recerca en equip i que no hagin obtingut finançament mitjançant aquest programa durant els darrers quatre anys.
  2. Requisits que ha de reunir l'investigador principal i l'equip investigador.
    1. L'investigador principal ha de ser investigador responsable d'un dels grups recollits al catàleg d'investigadors i grups de recerca de la UIB. L'equip ha de ser format pels membres del grup investigador al qual pertany l'investigador principal.
    2. Cap dels membres de l'equip no pot participar, en el moment de presentar la sol·licitud, en cap altre projecte amb finançament intern o extern a la UIB.
    3. La dedicació al projecte de l'investigador principal ha de ser completa. La dedicació mínima de la resta dels investigadors de l'equip ha de ser de setze hores la setmana.
    4. El nombre mínim de dedicació al projecte ha de ser de seixanta-quatre hores la setmana, sumada la dedicació de tots els membres de l'equip.
    5. Tots els membres de l'equip han de tenir el curriculum vitae actualitzat al GREC.

2.b) Ajuts a grups temporalment sense finançament (ajuts pont)

Poden demanar aquests ajuts els professors doctors de la UIB que després d'obtenir (ells o els membres que siguin dels seus grups de recerca) finançament en projectes competitius (regulats per unes bases similars a les dels projectes del Pla nacional, Ordre ECI/4073/2004, BOE d'11 de desembre de 2004) no hagin obtingut finançament a la darrera convocatòria (s'ha d'adjuntar denegació) i com a màxim hagin estat sense finançament els dos darrers anys. L'investigador principal i el grup han de complir els requisits de l'apartat 2.a).

3. Quantia i durada dels ajuts

Es poden demanar ajuts fins a un màxim de 4.000 euros per any. La durada màxima del projecte és de dos anys.

Els ajuts pont tindran una durada d'un any.

4. Documentació i termini de presentació

L'imprès de sol·licitud està disponible al punt 8 del Programa de foment de la recerca de l'Oficina de Suport a la Recerca de la UIB (http://osr.uib.es).

Les sol·licituds han de presentar-se abans del 31 de gener de 2007 al Registre General de la UIB, Son Lledó, campus universitari (cra. de Valldemossa, km 7,5), o a les unitats de registre en funcionament als distints centres de la UIB, de conformitat amb el que estableix l'article 3 de l'Acord executiu 3727/1997, de 25 de novembre (FOU núm. 141, de 19 de desembre), sobre organització i funcionament del Registre de la Universitat de les Illes Balears.

S'hi ha d'adjuntar una memòria (vegeu també la pàgina web esmentada) que ha d'incloure:

  1. Títol del projecte.
  2. Investigador responsable i membres de l'equip d'investigació. Els currículums no s'han de presentar perquè s'obtindran directament de la base de dades GREC, per la qual cosa s'hi han de tenir actualitzats amb posterioritat a l'1 de juliol de 2006.
  3. Exposició del projecte, que inclou:
    • Antecedents
    • Objectius
    • Activitats
    • Metodologia
    • Calendari
  4. Pressupost del projecte, justificat documentalment amb factures proforma, sempre que sigui possible. S'hi pot incloure:
    • Material inventariable
    • Material fungible
    • Viatges i dietes (amb justificació de la necessitat)
    No es consideraran despeses de personal. La presentació d'un pressupost no ajustat a la realitat serà causa suficient per invalidar el projecte.
  5. Indicació de material inventariable disponible per a la realització del projecte.

5. Criteris de selecció

Els ajuts seran adjudicats per la Comissió d'Investigació, una vegada avaluades les sol·licituds per la comissió avaluadora de l'OSR. A l'hora d'avaluar les sol·licituds es tindran en compte els criteris següents:

  1. Es valoraran positivament els projectes presentats per grups de recerca de la UIB que siguin precompetitius, tot respectant els criteris de qualitat.
  2. Es valorarà positivament que el grup hagi presentat projectes a les convocatòries d'altres institucions públiques o privades, i no hagi obtingut finançament per raons de prioritat econòmica. En aquest cas s'ha de presentar juntament amb la sol·licitud l'informe emès per la comissió d'avaluació del projecte.
  3. Es valorarà positivament la proporció entre els objectius i el cost del projecte.
  4. Es valoraran la viabilitat i l'ajust econòmic del projecte.
  5. Es valorarà la rendibilitat científica que permeti establir la línia de recerca.
  6. En el cas de projectes amb una durada de dos anys, per a la concessió de la segona anualitat es valoraran les publicacions i comunicacions conjuntes realitzades dins el marc del projecte subvencionat. Així mateix serà imprescindible que el grup hagi presentat projectes a alguna de les convocatòries del Pla nacional de R+D, del Programa marc de la UE i/o del Pla autonòmic de R+D durant el primer any d'execució del projecte.

6. Seguiment del projecte

En acabar el primer any d'execució dels projectes, s'ha de trametre al Vicerectorat d'Investigació i Política Científica una memòria (vegeu la pàgina web esmentada) amb indicació de les tasques realitzades, els resultats obtinguts i les despeses executades.

Si el projecte té una durada de dos anys, aquesta memòria servirà perquè la comissió avaluadora determini si es renova l'ajut. En aquest cas la memòria ha d'incloure una descripció de l'assoliment dels objectius fins a la data, juntament amb el pla de treball del segon any.

El nom d'aquesta convocatòria ha de figurar explícitament a les publicacions que siguin resultat dels projectes subvencionats.

7. Ajuts complementaris

Aquesta convocatòria no té cap tipus d'ajuda complementària.

8. Interpretació final d'aquesta normativa

La interpretació final de la present normativa correspon al Consell de Direcció de la UIB.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 28 de novembre de 2006
El Rector, Avel·lí Blasco