logo UIB Universitats - FOU

FULL OFICIAL

Núm. 288 - Any  XXIII - I. DISPOSICIONS GENERALS Divendres, 16 de novembre de 2007
Consell de Govern

8196. ACORD NORMATIU del dia 6 de novembre de 2007 pel qual es modifica l’Acord normatiu 6891/2004, de 14 de juny, pel qual s’aprova la normativa de becaris de col·laboració de la Universitat de les Illes Balears.

El Consell de Govern, a la sessió ordinària del dia d'avui, fent ús de les competències que li atribueix l'article 21.2.31 i 37 dels Estatuts d'aquesta universitat i a proposta del Consell de Direcció, ha aprovat la modificació de l’Acord normatiu 6891/2004, de 14 de juny, pel qual s’aprova la normativa de becaris de col·laboració de la Universitat de les Illes Balears.

Article 1

Tot seguit s’expressa com queden modificats els articles que s’indiquen.

  1. Es modifica la redacció de l’article 4, que queda de la forma següent:
    «La sol·licitud per a la convocatòria de beca s'ha d'adreçar al vicerector d'Investigació. Aquesta petició s'ha de fer els primers deu dies del mes anterior al començament de la beca. A la petició s'hi han d'indicar els requisits que han de complir els sol·licitants, la durada i dedicació de la beca i la dotació econòmica. S’ha d’adjuntar a la sol·licitud una memòria del projecte a realitzar segons el model establert a la sol·licitud. S’establirà un període de quinze dies naturals perquè les persones interessades puguin presentar les sol·licituds.
    »Les beques començaran sempre el primer dia de mes.»
  2. S’introdueix un nou article 5, que fa que s’hagi de canviar la numeració dels articles posteriors. La redacció és aquesta:
    «En cas que la beca es renovi, amb la sol·licitud de renovació s’ha de presentar, de nou, una memòria amb el projecte a realitzar durant el període objecte de renovació.
    »La sol·licitud de renovació de la beca s’ha de fer, com a màxim, deu dies naturals abans de l’acabament de la beca. Per a la renovació de la beca s’han d’utilitzar els mateixos fons provinents de convenis, contractes, projectes d’investigació o altres subvencions públiques o privades. Si aquests canvien, s’ha de convocar una beca nova.»
  3. S’introdueix un nou article 6, que també fa que s’hagi de canviar la numeració dels articles posteriors, el qual té la redacció següent:
    «En els quinze dies anteriors a la finalització de la beca o, si escau, de la renovació, s’ha de presentar una memòria de les activitats fetes mentre es gaudia de la beca.
    »No es considerarà cap sol·licitud que no es presenti amb el corresponent document comptable amb la reserva de crèdit per poder abonar la beca.
    »Els períodes no lectius no es consideraran als efectes de convocatòria, publicitat o resolució.».
  4. La nova redacció del nou article 11 és aquesta:
    «El fet de gaudir d'una beca a temps complet a l'empara d'aquesta convocatòria és incompatible amb altres beques o ajudes finançades amb fons públics o privats (europeus, estatals, comunitaris o locals), així com amb sous o salaris que impliquin vinculació contractual o estatutària de la persona interessada, excepte els contractes derivats de l'aplicació de l'article 83 de la Llei orgànica d'universitats (Llei 6/2001, de 21 de desembre). En termes generals, només es permetran les percepcions per tasques docents (cursos, conferències o ponències) o d'investigació (llibres, articles o ajudes a viatges i estades) directament associades amb la investigació desenvolupada pel becari. No obstant això, una beca a temps parcial és compatible amb una feina a temps parcial.
    «Les beques de col·laboració són incompatibles amb el càrrec de professor associat. Així mateix, és incompatible tenir dues beques de col·laboració alhora.»
  5. Se suprimeix el darrer article de l’Acord normatiu 6891/2004.
  6. Es modifica la disposició derogatòria única, la redacció de la qual resta de la forma següent:
    «Aquesta normativa substitueix totalment les normatives prèvies (acords normatius 3287/1996, de 18 d’octubre; 5487/2001, de 19 d’octubre; 6535/2004, de 20 febrer; i 6891/2004, de 14 de juny).»

Article 2

Es disposa la publicació, com a annex, del text íntegre resultant de la modificació de l’Acord normatiu 6891/2004.

Ho faig publicar perquè se'n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Normativa de becaris de col·laboració de la Universitat de les Illes Balears

Article 1

Els investigadors de la UIB i dels seus instituts de recerca que tinguin fons provinents de convenis, contractes, projectes d’investigació o altres subvencions públiques o privades, poden demanar la convocatòria de beques de col·laboració amb caràcter formatiu per a doctors, llicenciats, arquitectes, enginyers, diplomats universitaris, arquitectes tècnics i enginyers tècnics.

Article 2

La dedicació a les beques de col·laboració pot ser la següent:

  1. A temps complet, per una durada inferior a les trenta-set hores per setmana i superior a les trenta.
  2. A temps parcial, per una durada inferior a l'assenyalada anteriorment, per la qual cosa es preveuen dedicacions de vint-i-cinc, vint i quinze hores per setmana.

El Consell de Direcció fixarà anualment les dotacions econòmiques mínimes i màximes per a la dedicació d'aquestes beques.

Article 3

La durada d’aquestes beques no pot ser inferior a tres mesos ni superior a dotze mesos, ampliable, per renovació, fins a arribar a un màxim de 48 mesos.

Article 4

La sol·licitud per a la convocatòria de beca s'ha d'adreçar al vicerector d'Investigació. Aquesta petició s'ha de fer els primers deu dies del mes anterior al començament de la beca. A la petició s'hi han d'indicar els requisits que han de complir els sol·licitants, la durada i dedicació de la beca i la dotació econòmica. S’ha d’adjuntar a la sol·licitud una memòria del projecte a realitzar segons el model establert a la sol·licitud. S’establirà un període de quinze dies naturals perquè les persones interessades puguin presentar les sol·licituds.

Les beques començaran sempre el primer dia de mes.

Article 5

En cas que la beca es renovi, amb la sol·licitud de renovació s’ha de presentar, de nou, una memòria amb el projecte a realitzar durant el període objecte de renovació.

La sol·licitud de renovació de la beca s’ha de fer, com a màxim, deu dies naturals abans de l’acabament de la beca. Per a la renovació de la beca s’han d’utilitzar els mateixos fons provinents de convenis, contractes, projectes d’investigació o altres subvencions públiques o privades. Si aquests canvien, s’ha de convocar una beca nova.

Article 6

En els quinze dies anteriors a la finalització de la beca o, si escau, de la renovació, s’ha de presentar una memòria de les activitats fetes mentre es gaudia de la beca.

No es considerarà cap sol·licitud que no es presenti amb el corresponent document comptable amb la reserva de crèdit per poder abonar la beca.

Els períodes no lectius no es consideraran als efectes de convocatòria, publicitat o resolució.

Article 7

Els candidats a becaris han de presentar la seva sol·licitud en els formularis que hi ha a la pàgina web de l’OSR. A la presentació de la sol·licitud s'ha d'adjuntar còpia del títol oficial de doctor, llicenciat, arquitecte, enginyer, diplomat universitari, arquitecte tècnic o enginyer tècnic, així com el curriculum vitae i altres mèrits del candidat.

Article 8

Els criteris de selecció i la selecció mateixa els farà una comissió que serà integrada pel vicerector d'Investigació i Política Científica, el director o responsable del conveni, contracte o projecte d'investigació científica i tècnica i el director del departament. Tots tres poden delegar la seva presència a la comissió.

Article 9

Les beques han de ser per a la formació d’investigadors i la seva concessió no implica relació laboral o administrativa entre els beneficiaris i la Universitat de les Illes Balears, ni donarà lloc a la inclusió en la Seguretat Social. D’altra banda, els becaris romanen obligats a complir l’horari, les normes i la disciplina de la Universitat de les Illes Balears, on realitzen llur formació.

Article 10

Els becaris que preveu aquesta normativa gaudiran de la pòlissa d’assegurança mèdica que correspongui, amb càrrec als fons del conveni, contracte o projecte i, si escau, de l’assegurança escolar en els termes que estableix la legislació vigent.

Article 11

El fet de gaudir d'una beca a temps complet a l'empara d'aquesta convocatòria és incompatible amb altres beques o ajudes finançades amb fons públics o privats (europeus, estatals, comunitaris o locals), així com amb sous o salaris que impliquin vinculació contractual o estatutària de la persona interessada, excepte els contractes derivats de l'aplicació de l'article 83 de la Llei orgànica d'universitats (Llei 6/2001, de 21 de desembre). En termes generals, només es permetran les percepcions per tasques docents (cursos, conferències o ponències) o d'investigació (llibres, articles o ajudes a viatges i estades) directament associades amb la investigació desenvolupada pel becari. No obstant això, una beca a temps parcial és compatible amb una feina a temps parcial.

Les beques de col·laboració són incompatibles amb el càrrec de professor associat. Així mateix, és incompatible tenir dues beques de col·laboració alhora.

Article 12

S’autoritza el Consell de Direcció per dictar les normes i els criteris que calguin per a l’aplicació del present acord normatiu.

Disposició derogatòria única

Aquesta normativa substitueix totalment les normatives prèvies (acords normatius 3287/1996, de 18 d’octubre; 5487/2001, de 19 d’octubre; 6535/2004, de 20 febrer; i 6891/2004, de 14 de juny).

Palma, 6 de novembre de 2007
La Rectora, Montserrat Casas