Botar al contingut
Escolta

Dr. Juan Fernández Gracia

Dr. Juan Fernández Gracia
Investigador Col·laborador de la UIB (ICUIB)
  • Despatx S05soterraniServeis Cientificotècnics i IUR

Currículum

Currículum breu

Vaig estudiar Física a la Universitat de Barcelona. Vaig rebre una beca del Govern de les Illes Balears per realitzar el màster en Física i el doctorat a l'IFISC a Palma de Mallorca sobre dinàmica d'opinió sota la supervisió del Prof. Maxi San Miguel i el Dr. Víctor M. Eguíluz. Durant el doctorat vaig fer una visita de 3 mesos a la Universitat de Harvard sota la supervisió del Dr. Jukka-Pekka Onnela, on vaig aprendre sobre el modelatge d'epidèmies i vaig estar exposat a l'entorn de recerca en l'àrea de Boston. Vull emfatitzar el treball que publiquem en PRL (IF = 8.462) després d'acabar el meu doctorat, 'És el model de votants un model per als votants?' (PRL 113, 089.903 (2014)). Aquest treball va implicar aprendre sobre literatura de ciències polítiques sobre estudis electorals, analitzar dades electorals del món real, dissenyar un model que pogués reproduir regularitats estadístiques de les dades, aplicar eines analítiques per descriure les característiques del model i tècniques d'aprenentatge típiques de GIS.

Després de rebre el meu doctorat em vaig quedar a Mallorca per 6 mesos de postdoc a l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, UIB-CSIC), treballant en ecologia del moviment d'animals marins, que va ser la llavor per a 4 dels articles en la meva llista de publicacions, una de les quals és una revisió sobre la mobilitat humana que l'emmarca en teories ecològiques. Aquesta revisió es va publicar en Trends in Ecology and Evolution (IF = 15.268) i un altre dels estudis també es va publicar recentment a PNAS (IF = 9.661). El meu següent lloc postdoctoral va ser en el departament d'epidemiologia de la Facultat de Salut Pública de Harvard (2015-2017) sota la supervisió de la Dra. Caroline Buckee i el Dr. Jukka-Pekka Onnela. El meu producció científica no va ser particularment alta durant aquest període.

Després d'aquest postdoctorat, vaig tornar a l'IFISC amb un contracte postdoctoral a través del projecte CAASE, el qual és un projecte integral de sensors de la Universitat KAUST (Aràbia Saudita) sobre el disseny, fabricació i implementació de sensors connectats a animals marins i l'anàlisi de les dades que provenen fora d'ells. Com modelador he estat des de llavors dissenyant estratègies d'anàlisi i modelatge per a diversos tipus de dades de sensors que integren no sol moviment sinó també dades ambientals i fisiològics.

Docència

Horari de tutories

Hores de tutoria del professor
Data d'inici Data de fi Dia Hora d'inici Hora de fi Lloc
10/10/2023 31/07/2024 dilluns 12.00 13.00 S05/Edifici instituts universitaris de cecerca

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11003 - Xarxes Complexes
  • Màster Universitari de Física de Sistemes Complexos2018-19
  • Màster Universitari en Física de Sistemes Complexos2022-23
11444 - Treball de Fi de Màster
  • Màster Universitari de Física de Sistemes Complexos2018-19
21026 - Física Estadística
21400 - Física I

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Grup de Física Interdisciplinària (GFI) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB